Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kurri22

19. 12. 2010 23:04
Stačí ob den.

Ze začátku určitě stačí běhat každý druhý den (3-4 x za týden). Po měsíci už můžete nějaký trénink přidat.

Jinak s tím dýcháním, dobré je prvních 15-20 minut běžet úplně volně (možná by bylo dobré pořídit si pulsmetr), pak se běží daleko líp. A běh můžete prokládat chůzí (tzv. fartlek), ale pokusit se každý trénink protáhnout aspoň na hodinu.

A u těch bot musíte ubrat požadavek, aby byly hezké a snad nějaké vyberete.;-)

Tak hodně štěstí.

0 0
možnosti

ondra muller

15. 12. 2010 0:31
jdeš na to dobře

ahoj, já myslím, že na to jdeš dobře. Doporučuju pročítat weby jako behy.cz, behej.com a hlavně http://www.beh.sportsite.cz, tam najdeš rad až až.

Píchání je nejspíš způsobeno špatným dýcháním, důležitá je pravidelnost. Já dýchám při volném běhu 2 kroky nádech, 2 kroky výdech, a dost mi to pomáhá. Někde jsem četl, že když se před těsně před během hodně napiješ, píchání se pak nevyhneš.

Četnost běhání, to je individuální. Když začínáš, nemá cenu to moc řešit. Chodit třeba obden, když se budeš cítit tak vynechat ob dva. Hlavní je se prostě donutit. Až třeba po měsíci, kdy si tělo zvykne na zátěž, je dobré zavést do treninku pravidelnost a stanovit si 4-5 dni v týdnu, kdy máš čas na běh čas.

Když se do toho dostaneš a pročteš na těch webech nějaký treninkový plány, zjistíš, že je třeba trénovat vytrvalost delšími pomalými běhy (nemusíš sledovat km, ale spíš čas, který postupně navyšovat) ale i rychlost (intervaly či fartlekem)

každopádně z týdne na týden zvyšovat zátěž max o 10%.

Do jara času

0 0
možnosti

ondra muller

15. 12. 2010 0:35
Re: jdeš na to dobře

když tomu ten čas věnuješ, zaběhneš to pak jak malinu, třeba i pod 2 hodiny... a nebudeš pak týden mrtvá.

Já se chystám na celej, běhám tři měsíce, tak přeju hodně šěstí, žádný zranění a nevzdej to =)

0 0
možnosti

Rypaczek

14. 12. 2010 10:02
great

radši mrtvej, než být druhej. Držím palce setkáme se na startu:) a doufejme i v cíli:)))R^

0 0
možnosti

GabrielaB

14. 12. 2010 10:08
Re: great

:-)))))) doufejme

0 0
možnosti

Bertiik

14. 12. 2010 9:57
Zkušenosti

Rozhodně ne každý den - pokud možno každý druhý. V mezidni můžete nějakou pohybovou aktivitu na celé tělo, ruce, nebo tak nějak.

Jak se bude blížit půlmaraton, tak můžete dát v hlavním dni třeba 10 km a v mezidni jen trochu popoběhnout. Není potřeba běžet v tréninku víc než 10 km - kdo dá 10, ten už dá i 20 - navíc trénink na víc km strašně žere čas.

Rozbíhejte se při každém tréninku pomalu, nesnažte se lámat rekordy, postupně přidávejte kilometřík po kilometříku. Půlmaraton by měl dát každý zdravý člověk i bez tréninku (ale šel by na kref a rozhodně ne pod 2 hodiny)...:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1929x

Seznam rubrik