Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

b.aran

5. 10. 2010 6:34
Spratek?

Clovek prochazi v zivote ruzna obdobi, kdy je jeho chovani ponekud strestene, bez ohledu na jeho charakter. Krome " terrible two" je to treba puberta, krize stredniho veku nebo klimakterium. Je momentalne urvane a histericke dite opravdu spratek? Neni! Jen prochazi zivotnim obdobim a vetstinou to prejde. Jestlize se na dite v jeho tezkych chvilich koukame jako na spratka a resime situaci nasilim, je promblem v nas, ne v diteti!!! Tolerance a pochopeni pratele!!!V

0 0
možnosti
GB

GabrielaB

6. 10. 2010 0:27
Re: Spratek?

No, nebudu psát elaboráty. Zkuste si prosím můj "výtvor" přečíst znovu + mé reakce na pana s nickem "olldiess" a zjistíte, že Váš výkřik do tmy byl trochu mimo mísu.

Děkuji.

0 0
možnosti

oldiess

4. 10. 2010 8:44
Možná je chyba taky u Vás

Pokud matka neoznačí nudli u nosu dvouletýho cvrčka když už jako soplík ale jako sopel - což se spíš hodí k nějakému bezďákovi, tak je podle mě něco špatně. Nějak totiž nevnímá, že všechna mláďata jsou milá, byť páchají mnohdy zdánlivé nepřístojnosti, u dospělých neodpustitelné. Ale vždy je to jen zdánlivě, podobně jako když přijdou o mlíčňáčky, kdy je pořád jejich úsměv rozkošnej, právě proto, že ta bezzubost  není napořád.

0 0
možnosti
GB

GabrielaB

4. 10. 2010 19:48
Re: Možná je chyba taky u Vás

Milý,-á oldiess ...slovo soplík se u nás v rodině nikdy nepoužívalo. Sopel ano. Navíc v úvodu obstojně posloužilo k popisu mého rozdílného pohledu na válející se dítě 3 roky zpátky a dnes. Pohled bezdětné mladé holky a pohled na situaci očima maminky dvouletého "puberťáka" řešící ten samý problém. V odstavci číslo jedna neposuzuji zda je, či není mládě milé. To není vůbec podstatou onoho "článku".

Ale i tak si neodpustím ... ne všechna mláďata jsou milá. :-)

0 0
možnosti
W

Wendolene/

3. 10. 2010 20:33
Kolobeh zivota...

overwhelming ones, terrible twos, twisted threes, feared fours, fussy fives, scary six, shocking seven etc.

Jedine, co je pravdive, je kdyz lidi rikaji, uzijte si to, strasne rychle to ubiha, nez se nadejete, vyrostou;-D Vse ma svoje plusy a minusy.

0 0
možnosti
LPB1

Lumpíí po banánu 1

3. 10. 2010 20:34
Re: Kolobeh zivota...

R^R^R^

0 0
možnosti
SK

Stará kulturistka

3. 10. 2010 20:12
Moje babička vodila děti na hřbitov.

Byla učitelkou v mateřské školce...

Vysvětlení bylo prosté a kupodivu vůbec ne morbidní - hřbitov má jen jedny vrata a ta se dají snadno uhlídat.

No nic, jen jsem si tak vzpomněla k výchově malých dětí.... :)

0 0
možnosti
B

b.aran

3. 10. 2010 20:17
Re: Moje babička vodila děti na hřbitov.

Ja taky travila prazdniny na hrbitove :-D , strasne zajimavy a tajuplny hriste ! :-D

0 0
možnosti
LPB1

Lumpíí po banánu 1

3. 10. 2010 19:37
hihi

Po starším úžasně hodném chlapečkovi se mi narodil malý diblík. Do té doby jsem si myslela, že ty odporně ječící fakany jejich matky prostě neumí vychovat. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
W

Wendolene/

3. 10. 2010 20:06
Re: hihi

ale verim, ze vetsi diblice ho zvladne;-) Preji hezky zbytek nedele.

0 0
možnosti
W

Wendolene/

3. 10. 2010 19:25
Terrible twos je nic moc

Americane tomu tak sice rikaji, ale horsi jsou tri roky, kdy dite opravdu vic vi a vic testuje trpelivost rodice, v te dobe take uz plynule mluvi a ma ruzne nazory a pozadavky. Tri roky jsou pokracovani let druhych, ale uz s vylepsenymi metodami. Ve dvou letech dite hlavne testuje, co muze a co nemuze a zalezi hodne na rodicovi, jak se zachova. Od tri let funguje trest fyzicky, ale musi byt rychly a okamzity, necekat s placnutim, dite musi vedet, za co presne ten trest byl. Ja osobne jsem pro fyzicke tresty, ale nic se nema prehanet, vseho s mirou. Ovsem americka volna vychova nikam nevede, takze nectete prirucky a spolehejte spis na vlastni a manzeluv rozum.:-)

0 0
možnosti
GB

GabrielaB

3. 10. 2010 19:34
Re: Terrible twos je nic moc

U nás probíhá dvojí výchova...u maminky  hlavně přes týden a u tatínka víkendová a do té nemám možnost zasahovat. Možná i o tom jsou ty scény. Co dovolí tatínek, nedovolím já a už tu máme důvod proč lehnout na zem :-).

0 0
možnosti
K

kevinbb

3. 10. 2010 18:05
Pozde.

S vychovou se musi zacit uz v kolibce.

Pokud je mimino najezene a prebalene a stale "rve", tak ho nechat a ne hned k nemu bezet a chovat ho. Dite si zvykne na vasi pozornost a potom si instingtivne diktuje. A to pak pokracuje dal a pak se rodice divi, ze si ditko dela co chce a neposlechne. Cili maly "terorista".

A dalsi vec, kdyz mu uz jako starsimu, reknete aby neco udelal a nebo nedelal a nakonec nedodrzite slovo, tak opet se nemuzete divit, ze dite je tak jake je. To plati zvlaste u maminek.

A to same kdyz mu tata nebo mama ditkovi neco vytkne nebo placne pres zadek, tak druhy rodic musi automaticky podporit toho druheho. Jak dite pozna slabsi cast(vetsinou maminky), tak mate zadelano na trable jako valeni po chodniku nebo "rvani" v supermarketu. Pokud nesouhlasite ze zasahem partnera(partnerky), tak si to vyrikat bez ditete v blizkosti. Co se tyka babicek a dedecku, tak to je uz pak jina veda vychovy?!?! Ale dite musi vedet, ze rodice jsou preci jen vyssi instance?!?!?! 

0 0
možnosti
GB

GabrielaB

3. 10. 2010 18:10
Re: Pozde.

Z větší části s Vámi souhlasím. Na druhou stranu vím, že jsem přísná a i přes to, jsem válení po chodníku nepředešla. :-) Myslím si, že většina dětí má tohle "pubertální období", ať už rodiče jsou, či nejsou přísní.

0 0
možnosti
JD

Janulice78

3. 10. 2010 16:08
no

deti nemam.....jsem k tomu absolutne nezpusobila, ale kdybych sla okolo a videla, jak valejiciho se spratka matka ignoruje a ceka, az se vyrve, tak mu snad narezu sama, at ma aspon proc jecet. Takhle jsem jednu potkala, ta proste popadla dite do podpazdi, asi jako kdyz nesete kladu a proste s nim sla dal. Asi je trapne prirovnavat deti ke zviratum, ale je to asi tak na urovni, jako kdyz po parku chodi baba a necha v nedeli rano v pul seste sveho psa stekat o 106 (rve, protoze se boji, ze by ho ten muj prekousl vejpul), kdyz si vetsina lidi rada prispi. Je to nezdvorile a bezohledne vuci ostatnim.

0 0
možnosti
B

b.aran

3. 10. 2010 15:23
Nejdulezitejsi je zachovat klid!!!

To je ta uplne nejtezsi, ale uplne nejdulezitejsi vec. Samozrejme to neni mozne na100%, ale je dulezite neprestavat se o to snazit :-) Venovat diteti zvysenou pozornost a lasku kdyz je hodne a uplne zchladnout ( ale nerozcilovat se), kdyz zacne s blbinama. Detstvi strasne rychle utika, tak si ho maximalne uzivejme, i my i deti ( mama s sestym prirustkem na ceste :-) )

0 0
možnosti
SK

Stará kulturistka

3. 10. 2010 15:00
To už néééé!

My právě prožíváme Terrible one!

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1929x

Seznam rubrik